Нови власник и издавач ПОНС Медицинског часописа

  • Dragutin Arsić PONS Medicinski časopis www.ponsjournal.info

Sažetak


Академија васпитачко-медицинских струковних студија Крушевац у Крушевцу је, почев од овог броја, нови власник и издавач ПОНС Медицинског часописа. Досадашњи власник и издавач, Висока медицинска школа струковних студија Ћуприја у Ћуприји је у 2019. години постала организациони део академије у статусу одсека, где ће се и даље налазити адреса редакције часописа. Суиздавачи часописа су и даље Завод за јавно здравље „Поморавље“ Ћуприја, у Ћуприји, Српског лекарског друштво Подружнице Ћуприја и Друштва за неуронауке „Созерцање из Шумадије“, Крагујевац. Очекивања власника и издавача, суиздавача, уредника и свих сарадника ПОНС Медицинског часописа у наступајућем времену у основи остају непромењена - истрајан и систематичан рад на унапређењу квалитета у свим сегментима.

Reference

Arsić D, Alexopoulos C, Jevtović I, et al. Petnaesta godina PONS Medicinskog časopisa - novi vlasnik i izdavač, novo poglavlje. PONS Med Č 2018; 15: 3-5.

Arsić D. Reč urednika. PONS Med Č 2004; nulti broj.

Oreščanin M, Kecojević Z. Medicinski časopis - prilog istorijatu. Med Čas (Krag) 2019; 53: 32-7.

Dobrić S. Domaći medicinski časopisi u Web of Science - glavni put za uključenje srpske medicine u svetske naučne tokove. Vojnosanit Pregl 2015; 72: 5-8.

Đorđević SP. Obrazovanje Srpskog lekarskog društva u Beogradu i osnivanje njegovog časopisa „Srpski arhiv za celokupno lekarstvo“ 1872. godine. Srp Arh Celok Lek 2005; 133: 91-100.

Objavljeno
2019/12/18
Rubrika
Uvodnik