Doprinos istraživanju patoloških pojava u Republici Srpskoj

  • Milica B. Šiljak Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Filozofski fakultet Pale, Katedra za sociologiju, Pale (Republika Srpska - Bosna i Hercegovina)
Ključne reči: devijantne pojave, društvena uslovljenost, Republika Srpska

Sažetak


Djelo „Devijantne pojave u Republici Srpskoj“, autorke dr Biljane Milošević Šošo, predstavlja naučni doprinos izučavanju sociopatoloških pojava sa posebnim osvrtom na društva u tranzicionom procesu. Monografija je sinteza najvažnijih teorijskih pristupa u socijalnoj patologiji i empirijskih pokazatelja o najzastupljenijim oblicima devijantnog ponašanja u Republici Srpskoj. Autorka izražava kritički stav prema postojećem društveno - vrijednosnom sistemu, što se određuje kao determinanta za nastanak i razvoj određenih formi sociopatološkog ponašanja u društvu Republike Srpske.

Reference

Milošević Šošo, B. (2018). Deviant behaviour in Republic Srpska. Istočno Sarajevo: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.[In Serbian].

Milošević Šošo, B. (2013). Multiethnic society and deviant behaviour. Istočno Sarajevo: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.[In Serbian].

Objavljeno
2020/06/30
Broj časopisa
Rubrika
Osvrt