БИНА 2019 : ПОЗИТИВНО / АКТИВНО

  • Danica Jovović Prodanović Kulturni centar Beograda

Sažetak


BINA, festival arhitekture, osnovan 2006. godine ima za prevashodni cilј edukaciju najšire javnosti sa namerom da doprinese razumevanju, čuvanju, stvaranju i unapređenju kvalitetnijeg urbanog prostora posredstvom niza raznovrsnih stručnih, ali i popularnih programa iz oblasti arhitekture i umetnosti.

Tema 14.Beogradske Internacionalne nedelje arhitekture - BINA 2019 POZITIVNO/AКTIVNO skreće pažnju na aktuelne i vanvremenske primere delovanja u urbanističko-arhitektonskoj praksi koje karakteriše pozitivan i proaktivan pristup razumevanju i rešavanju prostornih problema.  Posebnost ovogodišnjeg izdanja BINA je svakako i to što su u najvećem broju autori programa predstavnici „Y“ generacije  (milenijalci).

Na tragu opredeljenja da se  svake godine značajan deo programa posveti jednom od naših najrenomiranijih arhitekata, posle Nikole Dobrovića i Ivana Antića u fokusu BINA 2019 je  delo profesora Aleksandra Stjepanovića.

Tokom mesec dana trajanja festival organizovan je niz programa sa temama iz oblasti savremene arhitektonske prakse i  zaštite graditeljskog nasleđa, kao i niz eduktivnih i kreativnih radionica.

Objavljeno
2019/06/28
Rubrika
Aktuelnosti