Aneks Elektronskog fakulteta u Nišu

  • Mirko Stanimirović Univerzitet u Nišu, Građevinsko-arhitektonski fakultet
  • Slaviša Kondić Univerzitet u Nišu, Građevinsko-arhitektonski fakultet
  • Milan Tanić Univerzitet u Nišu, Građevinsko-arhitektonski fakultet
  • Vojislav Nikolić Univerzitet u Nišu, Građevinsko-arhitektonski fakultet
Ključne reči: aneks, višenamenska lamela, Elektronski fakultet, Niš

Sažetak


U ovom predstavlјanju je pored arhitekture opisan razvoj programa, koji je direktno utucao na arhitektonsku kompoziciju aneksa Elektronskog fakulteta u Nišu. Sa idejom da stvori uslove za potpunije obrazovanje i brže povezivanje nauke i preduzetništva, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije investiralo je u izgradnju Višenamenske lamele Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, čiji projekat potpisuju arhitekte iz studija Teking iz Niša. Objekat je postavlјen uz postojeću zgradu Elektronskog fakulteta i predstavlјa njenu dogradnju čineći sa njom celinu. Oblikovni koncept objekta nastao je integrisanjem više uticajnih faktora koji su ga odredili (program, mesto i vreme građenja). Aneks Elektronskog fakulteta predstavlјa dogradnju postojećeg fakulteta, u kojoj se ogleda i naglašava arhitektura postojećeg objekta.

Reference

Društvo arhitekata Niša (2022) http://dan.org.rs/index.php/2-uncategorised/38-2022

Miletić Abramović, Ljiljana, Kušić, M., Komlenić, M., Rašić Vuković, D. (2021) Tačka oslonca (katalog izložbe) Salon arhitekture, 43, Beograd, Beograd: Muzej primenjene umetnosti.

Udruženje arhitekata Srbije (2021) Rezultati konkursa za godišnju nagradu Udruženja arhitekata Srbije za 2020.godinu. http://www.u-a-s.rs/konkursi/ item/449-rezultati-konkursa-za-godi%C5%A1nju-nagradu-udru%C5%BEenjaarhitekata-srbije-za-2020-godinu.html, accessed 20.09.2022.

Objavljeno
2022/12/28
Rubrika
Arhitektura