QuBit konferencija ponovo dolazi u Srbiju

2018/12/26

U Beogradu će 7. februara 2019. godine biti održana QuBit konferencija. QuBit konferencija je svojevrsni univerzum kibernetičke sigurnosti i digitalne forenzike. Nastavljajući uspeh na konferencijama o sajber bezbednosti od 2010. godine, QuBit konferencija pruža jedinstven način za povezivanje sa vodećim stručnjacima i mogućnost razmene mišljenja o temama kibernetičke bezbednosti, tehnologiji oblaka, povrede podataka, privatnosti, izazovima mobilnih uređaja, društvenih mreža i digitalne forenzike.

Zaštitni znak QuBit-a su digitalne bezbednosne i forenzičke sesije - istinski svakodnevni doživljaj sajber “ratne” zone u raznim oblastima, predstavljen od strane uglednih profesionalaca i vizionara. Misija QuBit-a je prenošenje znanje drugima koji traže informacije zasnovane na najboljim praksama, stvarnim pričama o implementaciji i akademskim istraživanjima. QuBit istražuje najnovije inovacije i ono što određuje budućnost. Svaki učesnik će naći priliku za saradnju i otvorene diskusije, ili nove potencijalne ideje za karijeru i profesionalne mogućnosti za sebe.

Cilj QuBit-a je da učesnicima pruži odlično iskustvo predavanjima o najvažnijim pitanjima IT bezbednosti i studijama slučaja koje će obogatiti vođenje poslovanja i transparentno održavati bezbednost. Uspostavljanje osnova za profesionalne diskusije i razmenu znanja je najveće očekivanje učsnika konferencije.

Takođe, QuBit-a je događaj zajednice za sajber sigurnost koji povezuje Istok i Zapad. Na osnovu uspeha u regionu Centralne Evrope, QuBit se širi i na područje Jugoistočne Evrope, u cilju stvaranja sigurnijeg sveat stvorenog saradnjom između regiona i zemalja. Više detalja možete videti na https://belgrade.qubitconference.com.

U sklopu događaja, 6. februara će biti održan i trening o hakovanju i odbrani. Naime, bezbednost informacionih sistema danas je jedna od najvažnijih tema. U eri čestih i uvek različitih napada, malvare-a, ransomvare-a, sve je teže pronaći pravi način za odbranu. Da bi se odredile tehnike i tehnologije potrebne za odbranu organizacije, potrebno je identifikovati napad. Ono što hakeri koriste, kako misle i kako dolaze do nas samo su neka od pitanja koja se stalno postavljaju, a odgovor je teško pronaći. Ovaj trening nudi mogućnost upoznavanja sa svim vrstama napada i demonstrira tehnike i njihovu jednostavnost, sa ciljem demistifikovanja hakovanja i odbijanja načina odbrane. Više detalja o ovom treningu dostupno je na linku https://belgrade.qubitconference.com/pre-conference-trainings.