Radi dodele nagrade „Recenzent godine” i priznanja „Istaknuti recenzent“ CEON i SCIndeks tim ocenjuju recenzente

2019/03/17

CEON, SCIndeks tim i redakcija Vojnotehničkog glasnika započeli su ocenjivanje recenzenata radi dodele nagrade „Recenzent godine” i priznanja „Istaknuti recenzent“. Ocenjuju se samo recenzenti radova koji se uređuju onlajn, posredstvom sistema za elektronsko uređivanje ASISTENT u postupku koji Vojnotehnički glasnik u potpunosti i dosledno sprovodi. Svi recenzenti Vojnotehničkog glasnika ispunjavaju ovaj neophodan uslov.

Pravilnik o nagrađivanju dostupan je na sajtu CEON-a (https://www.ceon.rs/images/pdf/RR_pravilnik_sr.pdf), a opšte uputstvo o ocenjivanju u Uredničkom servisu časopisa. Nagrada „Recenzent godine” sastoji se od povelje i novčane nagrade. Novčana nagrada isplaćuje se u obliku vaučera za pokrivanje troškova za učešće na naučnoj konferenciji po izboru nagrađenog, u maksimalnom iznosu od 1.500 evra.

CEON i SCIndeks tim pozivaju uredništva čiji se časopisi ne uređuju posredstvom SCIndeks Asistenta da ulože dodatni napor u podsticanju kvaliteta recenziranja, standardizacijom recenzentskih obrazaca, dopunskom edukacijom recenzenata i njihovom selekcijom, praćenjem i vrednovanjem.